Gustărele din migdale cu umplutură de curmale (fără gluten)

Aug 06. 2017
Minute
25
Porţii
12
Kcal
130

Acest desert moale, puţin crocant şi sănătos merge de minune cu ceai, cafea sau cu un pahar cu lapte.

    Ingrediente

    Aluatul

  • 150 g făină de migdale (migdale măcinate)
  • 2 linguri ulei de cocos topit
  • 2 linguri miere
  • ½ linguriţă extract de vanilie




  • Umplutura

  • 100 g curmale uscate (sau smochine)
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă extract de vanilie

Mod de preparare

Într-un castron se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se lasă 30 de minute la frigider.

Amestecaţi în blender curmalele cu sucul de lămâie şi extractul de vanilie până când obţineţi o compoziţie groasă şi uniformă.

Scoateţi aluatul din frigider şi întindeţi-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiţi cu o altă hârtie de copt şi rulaţi compoziţia într-un dreptunghi. Cu cât dreptunghiul este mai îngust şi mai lung, cu atât veţi avea mai multe gustărele. Când aţi obţinut forma dorită, turnaţi compoziţia peste aluat, lăsând un spaţiu de 0.5 cm în jurul marginilor. Împăturiţi porţiunea cealaltă (cea fără umplutură) peste umplutură şi nivelaţi marginile. Tăiaţi cu grijă batonul în bucăţi mici cu ajutorul unui cuţit (nu le depărtaţi una de alta pentru că se vor desprinde) şi coaceţi-l la 180°C timp de 10-15 minute până când se rumeneşte.

Informaţii nutriţionale

Grăsimi
9
Fibre
2
Carbohidraţi
10
Kcal
130
Proteine
3

Comentarii

    Încă nu are recenzii

V-ar putea plăcea

Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru