Îngheţată proteică în conuri de năut

May 28. 2017
Minute
40
Porţii
12
Kcal
124

Vă vine să credeţi că desertul din imagine este unul sănătos? Vă prezint acest desert sănătos ce conţine pudră proteică şi nu are în compoziţie frişcă, făină şi nici zahăr. Arată grozav pe o farfurie şi are un gust şi mai grozav! Răsfăţaţi-vă cu această delicioasă îngheţată proteică în conuri sănătoase şi ziua dvs. va deveni mai frumoasă instantaneu.

    Ingrediente

    Conurile (12 bucăţi)

  • 250 g năut fiert (130 g năut nefiert sau 1 cutie)
  • ½ cană fulgi de ovăz
  • 120 g curmale (sau 5 linguri de miere)
  • 30 g sos de mere
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • 40 g fulgi de ciocolată neagră
  • boabe de fasole uscate sau macaroane (pentru a umple conurile)




  • Îngheţata

  • 2 căni fructe de pădure congelate
  • ½ cană pudră proteică (aromă vanilie/fructe)
  • 5 linguri lapte (după preferinţe)
  • stevia (opţional)
  • extract vanilie (opţional)

Mod de preparare

Amestecaţi în blender toate ingredientele pentru conuri (în afară fulgilor de ciocolată şi a boabelor de fasole) până se omogenizează. După aceea, adăugaţi bucăţile de ciocolată şi turnaţi totul în cupele pentru brioşe. Dacă nu folosiţi cupe din silicon, ungeţi cupele cu puţin ulei. Presaţi aluatul în cupe cu o lingură până ce acesta ia forma cupelor – faceţi un orificiu în mijloc şi umpleţi-l cu boabe de fasole uscate sau macaroane pentru ca acestea să nu crească în timpul coacerii. Puteţi sări peste acest pas dacă nu aveţi suficient timp la dispoziţie – în acest caz brioşele pe care veţi aşeza îngheţata vor fi plate. Coaceţi conurile la 180°C timp de 18-25 minute până se rumenesc. După ce le scoateţi din cuptor, nu le scoateţi din cupe, ci lăsaţi-le să se răcească timp de aproximativ 20 de minute.

Puteţi consuma imediat conurile coapte sau puteţi să le lăsaţi la frigider peste noapte – astfel acestea vor fi mai tari.

Preparaţi îngheţata cu câteva minute înainte de a începe să mâncaţi – gustul şi consistenţa vor fi perfecte dacă respectaţi acest sfat. Dacă nu aveţi pudră proteică îndulcită şi cu arome, vă recomand să adăugaţi îndulcitorul preferat şi un pic de extract de vanilie. Amestecaţi într-un bol toate ingredientele pentru îngheţată cu un mixer de mână până ce compoziţia se omogenizează. Aşezaţi cu o lingură îngheţata în conurile de năut, peste care adăugaţi ciocolată neagră sau boabe de cacao crude şi fructe.

Informaţii nutriţionale

Grăsimi
4
Fibre
4
Carbohidraţi
14
Kcal
124
Proteine
5

Comentarii

    Încă nu are recenzii

V-ar putea plăcea

Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru