Negrese cu ovăz şi sfeclă roşie (fără gluten)

May 26. 2017
Minute
40
Porţii
16
Kcal
170

    Ingrediente

  • ½ sfeclă roşie coaptă (o bucată mare) *
  • 350 g fulgi de ovăz
  • ¼ cană cacao
  • ¼ cană ulei de cocos topit
  • ⅓ cană lapte
  • ½ cană năut fiert
  • ½ cană miere
  • un vârf de cuţit sare de mare
  • un vârf de cuţit praf de copt
  • boabe de cacao crude/ciocolată neagră pentru ornat (opţional)

Mod de preparare

*Cu cât adăugaţi mai multă sfeclă roşie, cu atât mai moale şi delicată va fi prăjitura. Dacă vă plac prăjiturile mai tari, folosiţi doar jumătate dintr-o sfeclă mai mică. În cazul acesta, puteţi folosi această negresă drept blat pentru un tort.

Amestecaţi bine în blender ovăzul, praful de copt, vârful de cuţit de sare şi cacaoa. În continuare, adăugaţi în blender uleiul de cocos topit, mierea şi laptele şi amestecaţi-le bine. Când aluatul s-a omogenizat, adăugaţi năutul şi sfecla roşie coaptă şi dată pe răzătoare şi amestecaţi. Turnaţi aluatul într-o tavă de copt non-aderentă (de ex. o formă de pâine cu dimensiunile de 20x20cm). Presăraţi pe deasupra ciocolată neagră sau boabe de cacao crude şi coaceţi-l la 190°C timp de 25-30 de minute. Scoateţi-l din cuptor dacă partea de deasupra s-a rumenit şi dacă scobitoarea cu care aţi înţepat aluatul iese curată. Lăsaţi negresa să se răcească cel puţin 15 minute, apoi tăiaţi-o în bucăţi mai mici.

Persoanele care nu obişnuiesc să mănânce deserturi sănătoase cu siguranţă vor adora această negresă!

Informaţii nutriţionale

Grăsimi
6
Fibre
4
Carbohidraţi
24
Kcal
170
Proteine
5

Comentarii

    Încă nu are recenzii

V-ar putea plăcea

Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru